OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Campering i Tyskland

Autocampere og campingvogne

På grund af det stigende antal autocampere følger her et overblik over reglerne for overnatning i disse køretøjer og om campering generelt, idet der ikke er tale om et retligt bindende overblik.

Helt generelt er enhver fører selv ansvarlig for at sætte sig ind i reglerne i Tyskland og lokalt, umiddelbart før turen starter.

En ”allemandsret” (Allemansrätten, Allemannsretten), der giver alle lov til at overnatte i det fri, som man kender det fra Norge, Sverige eller Finland, findes ikke i Tyskland.

I Tyskland må man generelt parkere alle steder, hvor det ikke er forbudt ifølge generelle regler eller skiltning. Overnatning rækker imidlertid ud over det at benytte et areal til parkering. Der findes ingen ensartede regler på området. Normalt er det tilladt at raste i et omfang, så man bliver i stand til at fortsætte kørslen på forsvarlig vis, hvilket i princippet gør det tilladt at overnatte, idet førnævnte parkeringsregler skal være overholdt. Det betyder, at der hverken må stilles fortelte op, trækkes markiser ud eller stilles stole eller borde op i det fri. Det er heller ikke tilladt at stille tagtelte op.

Man må også overnatte på parkeringspladser, hvis køretøjet kan holde inden for de afmærkede parkeringsbåse, og de førnævnte regler overholdes.

På rastepladser må autocampere med en vægt på op 2,8 ton parkere på en parkeringsplads til personbiler, hvis den holder sig inden for de afmærkede arealer. En bil med campingvogn skal parkere på en parkeringsplads beregnet hertil. Først hvis vægten overskrider de 3,5 ton, må der parkeres i parkeringspåse til lastbiler, hvilket dog frarådes af hensyn til chaufførerne, da der i forvejen er stor mangel på parkeringspladser til lastbiler. Der kan altså opstå den besynderlige situation, at autocampere eller biler med campingvogn slet ikke må parkere på rastepladser, hvis f.eks. der mangler en parkeringsplads til biler med campingvogn, og/eller autocamperen vejer mellem 2,8 og 3,5 ton.

I Tyskland er specielle p-pladser til autocampere meget udbredte, og man finder dem som regel tæt på bycentrum. Mange landmænd er også begyndt at stille private parkeringspladser til rådighed. Campingvognen bliver man i reglen nødt til at parkere på en campingplads.

Der kan indhentes yderligere oplysninger herom hos relevante organisationer som f.eks. FDM i Danmark og ADAC i Tyskland og naturligvis hos turistinformationen på destinationen, eller man kan finde dem i campingguider.

www.adac.de

www.fdm.dk

 

Cykel- og vandreturister

I Tyskland er det i reglen generelt forbudt at sove i telt i skove og i naturen. Reglerne fastlægges af de enkelte delstater. Hvis man ønsker at overnatte i telt, har man i princippet kun valget mellem campingpladsen eller en privat mulighed.

Man ser efterhånden også flere såkaldte trekkingpladser, hvor vandre- og cykelturister kan overnatte. Det kan imidlertid godt være lidt besværligt at finde frem til dem, da de enkelte regioner eller delstater gør reklame for dem separat.

Man kan f.eks. få nærmere oplysninger hos Allgemeiner deutscher Fahrradclub eller studere turismetilbuddene i de respektive regioner nærmere.

www.adfc.de 

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | infocenter@region.dk | sikkerpost.region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00