OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Betalinger i Danmark - kontanter og kort

Regler for kontant betaling (Regler maj 2024)

Inden for EU er der ingen ensartede regler for betaling med kontanter eller for virksomheder at tage imod kontanter.

Som udgangspunkt skal man melde det til toldvæsenet, hvis man rejser ind eller ud af EU med mere end 10.000 €.

OBS: Man burde altid informere sig om reglerne i de enkelte lande, sanktionerne kan være strenge!

Der gælder også forskellige regler for Tyskland og Danmark.

I Danmark gælder

  • Der er ingen øvre grænse for kontantbetalinger mellem privatpersoner.
  • Når først en erhvervsdrivende/virksomhed er involveret, er der en maksimumsgrænse. Forhandlere må ikke tage imod kontant betaling på 15.000 kr. eller mere. Dette gælder ikke for banker.
  • Butikker og andre betalingsmodtagere er forpligtet til at modtage kontanter i tidsrummet mellem kl. 06.00 og 22.00 (indtil kl. 20.00 i områder med høj kriminalitet). Forpligtelsen gælder, hvis butikkerne accepterer visse betalingsmetoder, især kortbetalinger.
  • Ved betaling af et beløb i mønter, må der maksimalt bruges 25 mønter pr. transaktion. Det maksimale beløb, der udelukkende kan betales med mønter, er 962,50 DKK (ca. 129 euro).
  • Ved serviceydelser eller køb af varer relateret til serviceydelser frarådes kontant betaling for beløb på 8.000 DK (ca. 1.075 euro) eller derover. Betaler forhandleren ikke indkomstskat og moms af ​​købesummen, kan køberen holdes ansvarlig. Køber kan frigøre sig fra dette ansvar ved at underrette Skattestyrelsen om købet rettidigt (inden for 14 dage efter betaling, senest en måned efter modtagelse af fakturaen).

Yderligere informationer under www.evz.de

Bankkort i Danmark


I Danmark skelnes der mellem hævekort, betalingskort (debetkort) og kreditkort.

Med et hævekort kan man normalt kun hæve penge i automaterne hos den bank, hvor man har sin konto, og man kan ikke betale med det. Et hævekort er altid gratis.

Med et debetkort kan man hæve penge i forskellige bankautomater, og man kan også betale med det. Beløbet bliver trukket på kontoen med det samme. Det mest udbredte debetkort er Dankort, som for det meste kan benyttes gratis, men kun i Danmark og i nogle forretninger i og omkring Flensborg. Uden for Danmark er Maestro det mest brugte, som gælder de fleste steder i Europa og delvis resten af verden.

Kreditkort kan for det meste overtrækkes, og man får en månedlig regning, som enten skal betales straks eller i rater. For at få et kreditkort i Danmark, skal man være kreditværdig, dvs., at man skal kunne dokumentere, at der regelmæssigt går penge ind på kontoen. De mest udbredte kreditkort i Danmark er Mastercard og VISA.



PBS Betalingsservice

PBS Betalingsservice kan sammenlignes med den tyske ”Lastschrift” og benyttes for regninger, der skal betales regelmæssigt. Man skal tilmelde regningerne PBS. Herefter trækkes beløbene direkte fra kontoen.

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | infocenter@region.dk | sikkerpost.region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00