Praktikophold hos regionen i høj kurs
21.09.2015 // Højkoncentreret girlpower arbejder i øjeblikket med en række emner
Ligesom mange andre regionale arbejdsgivere stiller Regionskontor & Infocenter også praktikpladser til rådighed for interesserede skoleelever og studerende med henblik på at udbrede kendskabet til det grænseoverskridende samarbejde og videreformidle praktisk viden og indsigt. Peter Hansen, Regionskontorets leder, bekræfter, at efterspørgslen har været stor gennem flere år. "Vi har tilbudt praktikophold på meget forskellige uddannelsesområder og har i øjeblikket næsten gennemgående mindst en praktikant i sekretariatet …".
P.t. benytter hele tre studerende sig af tilbuddet, idet Laura, Isabelle og Lisa har valgt at stifte nærmere bekendtskab med det grænseoverskridende samarbejde som led i et praktikforløb. De studerer alle tre på universiteter inden for den dansk-tyske grænseregion.
Laura har været praktikant på Regionskontoret i 4 uger. Hun studerer Kultur-Sprog-Medier på Europa-Universität i Flensburg. I arbejdet på Regionskontoret kommer det hende til gode, at hun valgte dansk som hovedfag på sit bachelorstudium 'Nordisk filologi'.
På Regionskontoret er hun i øjeblikket i gang med en undersøgelse om danskundervisning på tyske skoler.
Isabelle beskæftiger sig med grænseregioner i hele Europa i forbindelse med sin masteruddannelse 'European Studies' ved Syddansk Universitet i Sønderborg. Hun ville ikke gå glip af muligheden for at få et praktisk indblik i, hvordan en grænseregion er organiseret, på Regionskontoret. Isabelle laver i øjeblikket research om kulturforskelle på arbejdsmarkedet. Resultaterne kan være en hjælp for dem, der arbejder på den anden side af grænsen eller interesserer sig for det.
Lisa har også valgt et studium i Danmark, hvor hun studerer kommunikation/marketing ved UC Syddanmark i Haderslev. I de kommende 4 måneder vil hun beskæftige sig med kommunikationsopgaver og være med til at give hjemmesiden et løft.
For regionen er sådanne praktikforløb også forbundet med fordele, idet udenforstående ser arbejdet fra en ny vinkel, spørger kritisk ind til procedurer og kommer med bud på nye tilgange. Samtidig kan emner blive belyst, som der normalt ikke er tid til i det daglige arbejde – en ren win-win-situation for det grænseoverskridende samarbejde.